Ondersteuner weekendteams


Wij zoeken: Een ondersteuner voor een zaterdagteam.
Een ondersteuner voor een zondagteam.

Wie zijn wij?
Het Aanloophuis in de Bagijnestraat is al bijna 40 jaar een begrip in Leeuwarden. In ons Aanloophuis zijn de mensen in het weekend welkom, ongeacht hun situatie, achtergrond of uiterlijk. Jong en oud, mensen mét of zonder dak boven hun hoofd, mensen met behoefte aan wat gezelligheid of zij die even op adem willen komen. Het Aanloophuis is een initiatief van de kerken in Leeuwarden en dat betekent dat wij ons werk doen gebaseerd op de christelijke waarden van naastenliefde, nabijheid, gastvrijheid en luisteren zonder oordeel. Wij werken vanuit de presentiemethode die uitgaat van die waarden. Niet de methode staat centraal, maar juist de mens!
Momenteel zijn er in het Aanloophuis 9 teams actief om onze gasten in het weekend welkom te heten. Deze teams worden gedraaid door gastheren en gastvrouwen. Zij zijn er voor de gasten door het bedienen van eten en drinken, maar vooral ook door er te zijn voor een praatje of het doen van een spelletje. Deze teams van gastheren en gastvrouwen staan onder leiding van een ondersteuner. En wij hebben plek voor twee nieuwe ondersteuners! Een voor een zaterdagteam en een voor een zondagteam.

Werkzaamheden
De weekendteams worden gedraaid door de gastheren/ gastvrouwen onder leiding van de ondersteuners. Naast dat de ondersteuners ook de taken van gastheer of gastvrouw uitvoert, heeft de ondersteuner ook andere verantwoordelijkheden. Hij/ zij heeft overzicht op wat er gebeurt en draagt eindverantwoordelijkheid voor deze dienst. De ondersteuner start de dienst samen met het team, houdt het team op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die de coördinator aanreikt. Een ondersteuner stuurt aan en stuurt bij als dat nodig is en grijpt in als er iets gebeurt. Als er nieuwe gasten komen, voert de ondersteuner een intakegesprek met hem of haar en zorgt er voor dat iedereen zich aan de huisregels houdt en de sfeer gezellig blijft. Belangrijk is dat je de christelijke waarden van het Aanloophuis onderschrijft en werkt vanuit de Presentiemethode.

Wij vragen:

  • Een beschikbaarheid van 1 x in de 3 weken op zaterdag of zondag
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je vind het leuk om in teamverband te werken en bent in staat om je team aan te sturen
  • Je werkt vanuit de presentiemethode
  • Je bent in staat om leiding te nemen in geval van onrust of een conflict bij onze gasten
  • Bereidheid om een paar keer per jaar een ondersteunersvergadering bij te wonen

Wij bieden:

  • Een vrijwilligersvergoeding
  • Een veelzijdige en uitdagende tijdsbesteding in een (christelijke) maatschappelijk betrokken organisatie die er wil zijn voor onze kwetsbare medemens.
  • Trainingen en cursussen, een ruime inwerkperiode en ondersteuning om je taak goed uit te voeren.

Voor meer informatie of als je vragen of interesse hebt, neem contact op met coördinator Harmke Lagerwaard coordinator@aanloophuisleeuwarden.nl of via 06 82 29 63 93