Vrijwilliger worden?

Nieuwe balie AanloophuisAls vrijwilliger ben je 1x per 3 weken een dagdeel aanwezig met een team van 4 of 5 collega-vrijwilligers. Er is altijd een coördinator of ondersteuner aanwezig die de eindverantwoordelijkheid heeft.

Als vrijwilliger kom je een half uur voor openingstijd en je blijft een half uur na sluitingstijd, voor het opruimen en de evaluatie.

Werkzaamheden

Wat zijn concreet je werkzaamheden als vrijwilliger bij het Aanloophuis:

  • Portierstaken
  • Bar- en keukentaken
  • Huiskamertaken

Portierstaken

Sinds een aantal jaren werken we met een pasjessysteem. Iedereen met een geldig pasje wordt toegelaten. Als portier controleer je de pasjes en verwelkom je de mensen. Je laat merken dat ze welkom zijn, maar bent ook duidelijk tegenover mensen die geen of geen geldig pasje hebben.

Bar- en keukentaken

In het Aanloophuis is een bar waar de voorzieningen voor koffie, thee, etc. zijn. Als vrijwilliger zet je koffie en thee en verzorg je eventuele andere drankjes of broodjes. Uiteraard bedien je mensen die aan de bar zitten, of langskomen.

Huiskamertaken

Bij deze taak ben je voornamelijk gastheer/-vrouw voor onze gasten. Je maakt een praatje, luistert, doet misschien een spelletje of schenkt alleen maar wat aandacht door te laten merken dat je er voor ze bent.

Inwerken

Na een eerste kennismaking en een intakegesprek wordt je natuurlijk ingewerkt. Je draait een dagdeel mee met de anderen. Na afloop evalueren we gezamenlijk hoe een en ander is verlopen en hoe jij tegen het werk aankijkt.

Jezelf ontwikkelen

Het vrijwilligerswerk bij het Aanloophuis vraagt een aantal uren van je tijd. Werken in het Aanloophuis is niet vrijblijvend. Er wordt op je gerekend. Je onderschrijft de doelstelling, je vormt met elkaar een team en er wordt op je gerekend. Door de mede-vrijwilligers word je goed opgevangen, bij hen kun je terecht met je vragen en opmerkingen. Zijn er problemen, dan kun je terecht bij je begeleider / eindverantwoordelijke van de groep.

Wil je je als vrijwilliger opgeven, dan kan dat via het contactformulier.