Wat doet een vrijwilliger?

Nieuwe Interieur aanloophuis met hoekbank
Aanwezig zijn

Als vrijwilliger in het Aanloophuis is het voornaamste aanwezig zijn: dat je er bent voor de ander, dat je jezelf open wilt stellen zonder vooringenomen te zijn. Je bent er om de ander echt te ontmoeten; zijn wereld toe te laten tot jouw wereld.

Onze gasten hoeven jouw aandacht niet te verdienen, jij bent immers gastheer/vrouw die er onvoorwaardelijk is voor die ander. Dat maken onze gasten in het dagelijkse leven nauwelijks mee. Dit betekent dat je aanwezigheid veel meer betekent dan het op het eerste gezicht lijkt.

Als vrijwilliger bij het Aanloophuis wordt je onherroepelijk met jezelf geconfronteerd. Je leert jezelf door dit werk beter kennen.

Unieke verhalen

Waarom is het aanwezig zijn zo belangrijk? Daarvoor is het nodig iets meer te weten over onze bezoekers, de thuis- en daklozen. De bezoekers van het Aanloophuis zijn allemaal mensen met een eigen, vaak aangrijpend en uniek verhaal.

Vrijwilligerswerk

Het Aanloophuis werkt op dit moment met meer dan 100 vrijwilligers, waarvan ongeveer 55 werkzaam als gastheer/-vrouw op de zaterdag en zondag. Daarnaast zijn er diverse werkgroepen, zoals werkgroep pastoraat, huishouding, onderhoud en ondersteuners. Tevens is er het bestuur, dat ook uit vrijwilligers bestaat.

Vanwege verhuizing, privé-omstandigheden, etc. zijn er geregeld nieuwe vrijwilligers nodig.

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden? Lees hier meer.