Even voorstellen: nieuwe coördinator Harmke Lagerwaard-Louwsma

Wat is jouw achtergrond?

De nieuwe coördinator: Harmke

Mijn opleiding begon bij Sociaal Pedagogisch Werk, daarna heb ik nog 3 jaar een hbo opleiding in pedagogiek gedaan. Na een aantal jaren in de kinderopvang, gezinsondersteuning en gespecialiseerde huishoudelijke ondersteuning te hebben gewerkt, wilde ik nog verder studeren. Het christelijke geloof was inmiddels belangrijk voor mij geworden en ik ontdekte dat er een hbo opleiding was voor theologie. Dat vond ik prachtig en deze opleiding heb ik in 2020 afgerond.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in Hengelo! Mijn vader heeft altijd gewerkt als meteoroloog voor defensie, en dat maakte dat wij verhuisden naar Stiens toen hij in werkzaam werd bij de Vliegbasis Leeuwarden. Ik was nog maar klein, dus mijn jeugd heb ik grotendeels daar doorgebracht. Ik kom uit een gezin met 2 kinderen, waarvan ik de jongste ben.

Waarom heb je gesolliciteerd bij Aanloophuis Leeuwarden?

Ik was toevallig (bestaat dat, toevallig?) in gesprek geweest met Geke Boersma, de straatpastor, om me een te oriënteren op wat zij allemaal deed als straatpastor. Ik was vorig jaar bezig om in de breedte te kijken naar wat ik zou willen doen met mijn net afgeronde opleiding. Ik ben een echte ‘mensenmens’, ik hou ervan om met mijn ‘voeten in de klei’ te staan als het ware. Zodoende kwam ik in het Aanloophuis terecht. O.a. Geke wees mij op de vacature van coördinator en ik besloot om te solliciteren! Ik werkte hiervoor bij Stichting Present Noordwest Friesland als coördinator, wat ik met veel plezier deed, maar ik miste het directe contact met de mensen, het meedoen met de vrijwilligers. En die combinatie van coördinatie en het contact met de gasten en het samenwerken met alle vrijwilligers in het Aanloophuis sprak mij hier zeer aan. Juist omdat het Aanloophuis gebaseerd is op naastenliefde, dienstbaarheid en gastvrijheid (Presentie), voelde ik me hier erg naartoe aangetrokken. Ik werk inmiddels sinds 1 mei bij het Aanloophuis en ik doe het met zeer veel plezier!

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn man en ik gaan graag samen mountainbiken, ik hou van lekker buiten zijn. Ik doe aan bootcamp/fitness en daar kan ik mijn energie lekker in kwijt. Ook houd ik van tuinieren. Ik geniet van mijn sociale contacten en ga graag met mijn vriendinnen eten of spelletjes doen bijvoorbeeld.

Verder ben ik vrijwilliger bij de Kledingwinkel/kledingbank Twaddehâns Moai in Franeker en ben ik diaken in mijn kerkelijke gemeente.