Kerstviering 2020

Zaterdag 26 december hebben we met een klein groepje bezoekers en vrijwilligers een gezellige kerstviering gehad. De tafels stonden zo opgesteld dat er op 1.5 meter toch met elkaar gedineerd kon worden. Mooi tafellinnen en een rijkelijk versierde kerstboom zorgde voor een feestelijke sfeer.

Maximaal twaalf bezoekers konden aanschuiven en alle plekken waren bezet. Na een kopje koffie of thee opende onze nieuwe vrijwillige voorganger dhr. G. Riemersma de viering met gebed. Daarna vertelde hij het kerstverhaal aan de hand van beelden van de Zandtovenaar die op een scherm geprojecteerd werden.

Het diner werd verzorgd door restaurant Het Grauwe Paard uit Marsum, die dat traditiegetrouw elk kerst voor ons doet. Na het voorgerecht van stokbrood met kruidenboter konden de gasten met twee tegelijk naar het goed gevulde buffet waar onze vrijwilligers hen bedienden. De bezoekers hadden allemaal hun favoriete kerstliedje doorgegeven en daar was een playlist van gemaakt. Tijdens het diner speelden we deze muziek. Helaas mocht er niet gezongen worden.

Na een korte preek over dankbaarheid kreeg iedereen nog een heerlijk toetje en koffie. De bezoekers vonden de viering zo gezellig dat ze om 15.00 uur met tegenzin aanstalten maakten om te vertrekken. Bij de uitgang kregen ze nog een tasje met een mini-kerststol, doucheschuim en een muts/sjaal. De mutsen en sjaals zijn gemaakt door een aantal dames van een handwerkclub en gedoneerd aan het Aanloophuis. Netwerk Time to Connect had met een groep jongeren voor onze bezoekers ook nog kerstkaarten geschreven die we in het tasje hebben gedaan.

Het was een fijne middag en zoals al onze activiteiten mogelijk gemaakt door onze betrokken en trouwe vrijwilligers!