Kledingmarkt

Op zaterdag 14 december is in het Aanloophuis Leeuwarden weer de jaarlijkse kledingmarkt georganiseerd. Vrijwilligers, maar ook anderen weten ons goed te vinden als ze opruiming houden in de eigen kledingkast. Kleding die nog goed is, maar niet meer gedragen wordt door de eigenaar wordt het gehele jaar aan het Aanloophuis gedoneerd. We hadden de kasten weer vol en daar maken ze geen mensen warm, dus konden onze bezoekers zich voor de kledingmarkt opgeven.

Ellis en Mieke zijn onze ‘kledingvrijwilligers’. Zij houden de kasten netjes en sorteren binnengekomen zakken. Als kleding niet geschikt is voor onze bezoekers; we hebben bijvoorbeeld meer mannelijke bezoekers dan vrouwelijke; dan brengen zij dit weg naar andere plekken waar het beter tot z’n recht komt. Een week voor de markt hebben Ellis en Mieke kledingpakketten klaargemaakt. Ze deden dit aan de hand van de wensenlijstjes die tien bezoekers bij ons hadden ingeleverd. Ondergoed en handschoenen hebben we nieuw gekocht.

Op de dag van de kledingmarkt gingen de bezoekers één voor één naar boven. Daar konden ze de kleding passen en eventueel nog iets anders uitzoeken. We konden niet aan alle wensen voldoen omdat er een tekort was aan broeken voor jonge mannen en schoenen. Des ondanks was het mooi om te zien dat de meeste bezoekers met een goed gevulde tas naar huis konden!