Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2018

Van de voorzitter

Namens het bestuur van het Aanloophuis heet ik jullie allemaal van harte welkom op deze nieuwjaarsbijeenkomst: vrijwilligers, sponsoren, bestuursleden.

Velen van jullie zijn al lange tijd bij het Aanloophuis betrokken. Sommige vrijwilligers zijn nog maar net begonnen. Wat ons bindt is de inzet voor de gasten van het Aanloophuis. Of je nu gastvrouw of gastheer, ondersteuner, klusjesman, schoonmaakster, voorganger of bestuurslid bent of bent geweest: we doen het voor onze gasten.

Inmiddels is het 34 jaar geleden dat het Aanloophuis werd opgericht. Nog steeds is het Aanloophuis een vaste waarde in onze stad. Dat merk ik in de contacten : oh het Aanloophuis, wat goed dat jullie er zijn! En hoe vaak niet krijgen we spontaan van alles aangeboden.

We kijken terug op weer een goed jaar. Onze gasten weten ons te vinden, in het weekend en bij de woensdagmaaltijden. Dat zegt iets over de behoefte die er is bij een grote groep mensen. Velen zoeken warmte en gezelligheid en een luisterend oor. Dat zegt tegelijk heel veel over onze gastvrijheid. Mensen komen hier graag, omdat ze zich welkom voelen.

We hebben met sponsoring ons huis op orde kunnen houden, door de renovatie zowel binnen als buiten van het afgelopen voorjaar. Nieuwe vloeren en vernieuwing van goten en muren. Het huis is op orde!

Dan het bestuur. We hebben dit jaar afscheid genomen van een paar bestuursleden. Maar ook weer een nieuwe penningmeester gevonden en er is een vacature vervuld van de Baptistengemeente. Daar zijn we blij mee.

Op dit moment zijn we druk met het nieuwe rookbeleid. We zijn genoodzaakt om het Aanloophuis helemaal rookvrij te maken en onderzoeken de mogelijkheid van een kleine rookruimte voor onze gasten. En dat alles op korte termijn. Ik ben blij met een betrokken club mensen in het bestuur, die veel, soms onzichtbaar werk verzetten.

De afgelopen maanden hebben we onze coördinator wegens ziekte moeten missen. Dat hebben we geweten, m.n. in de drukke decembermaanden. Maar wat is dat goed opgevangen door m.n. de ondersteuners! Zij hebben veel extra diensten gedraaid, de briefings en de mail verzorgd en gesprekken gevoerd met nieuwe vrijwilligers. Ook vele anderen hebben een stapje harder gelopen en boden spontaan aan om taken op zich te nemen. Gelukkig kan onze coördinator haar werk geleidelijk aan weer oppakken.

Lieve mensen, een toost uit op ieders inzet voor het Aanloophuis! Ook in 2018!

Nieuwjaarsborrel – 13 januari 2018